четвер, 7 лютого 2019 р.

Звіт про проведення Дня безпечного Інтернету в Селидівській ЗОШ № 1


      Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте, оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв'язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки дітей.

         5 лютого 2019 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
До Дня Безпечного Інтернету в нашомунавчальному закладі проведено низку цікавих заходів.
       Для учнів початкових класів,  найменших користувачів Інтернетом, була запропонована прогулянка по Он-ляндії та проведена гра-подорож «Безпечний Інтернет». З захопленням малюки переглянули відео фрагменти: 
     Учні 5- 7 класів з задоволенням виконали інтерактивну вправу про безпеку в Інтернеті  https://learningapps.org/watch?v=p6fymfp5j18  , стали учасниками вікторини "Юні знавці Інтернету".

     Для учнів 9-11 класів пройшов тренінг, на якому були обговорені такі питання, як правила користуванням Інтернетом, використання і небезпека віртуального спілкування, захист неповнолітніх в Україні, кібербезпека.
      Учні 10 – 11 класів з задоволенням переглянули уривки з відео запису  вебінару до Дня безпечного інтернету (виступ Оксани Мельник, кандидата педагогічних наук, начальника відділу освіти та ІКТ ДНУ « Інституту модернізації змісту освіти» за темою « Інтернет та онлайн-етикет»)  за посиланням https://youtu.be/ukXAFg33eyo .
      За результатами проведених заходів учні  підготували виставку  малюнків та казок  «Ми за безпечний інтернет».



Немає коментарів:

Дописати коментар