четвер, 13 грудня 2018 р.

Година коду 2018



Hour of Code – це безкоштовна міжнародна освітня ініціатива, що спрямована на популяризацію інформаційних технологій  серед учнів шкіл за допомогою проведення одного спеціально розробленого інтерактивного уроку інформатики. За час існування ініціативи в ній взяло участь понад 460 мільйонів школярів зі 180 країн!
Цього року ініціатива «Година коду» відбулася  з 3 по 9 грудня 2018 року в рамках тижня комп’ютерних наук по всьому світу. В Україні «Година Коду» вже втретє проходитиме за ініціативи компанїї «Майкрософт Україна» та Фонду BrainBasket.
«Година коду» стала популярною у світі саме через свій унікальний формат, який чудово допомагає відчути себе програмістом. У формі гри та зі зрозумілими інструкціями дитина за одну годину вчиться писати код, відразу бачить результат своєї роботи і пишається зробленим. Багатьом дітям це допомагає розпалити інтерес до навчання та розширити світогляд. При цьому усе це абсолютно безкоштовно.


    Учні п’ятих класів Селидівської ЗОШ № 1 теж долучилися та прийняли участь в годині коду. Діти із зацікавленістю отримували інформацію, подивилися відео про популяризацію інформаційних технологій, виконали завдання, взяли участь в іграх. Учні зрозуміли, що кодувати весело, класно, цікаво, круто і дійсно – кодувати може кожен! Кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику. Вона допомагає розвивати навички розв’язання задач, логіку та творчість.
Всі учасники отримали іменні сертифікати та згадку про подію.
Дякуємо всім ініціаторам за цей неймовірний досвід, за натхнення, за ідеї. Це було незабутньо!

Немає коментарів:

Дописати коментар