вівторок, 20 листопада 2012 р.

Додавання анімаційних ефектів. Використання гіперпосилань і кнопок дій

  Для  роботи  з  презентацією  потрібно  забезпечити  гарний  і  зручний  перехід  від  одного слайда  до  іншого. PowerPoint  надає  різні  можливості  щодо  здійснення  зміни  слайдів:    застосування  об’єктів-гіперпосилань,  управляючих  кнопок  з  гіперпосиланнями,  автоматична зміна слайдів, зміна слайдів при натисканні кнопки миші тощо. У PowerPoint  гіперпосилання  забезпечують  перехід  до  слайдів  поточної  або  іншої презентації, до об’єктів іншого додатку, до відео- або звукових файлів. Додати до  слайда  управляючі кнопки з гіперпосиланням можна за допомогою команди:
Кнопки дій меню Показ слайдів. Кнопки дій пункту меню Показ слайдів.

 Кожна кнопка містить зображення, яке підказує її дію.
 Наприклад, одна кнопка   пропонує перейти до наступного слайду,  інша - перейти  до  першого  слайду, або  -  активізувати  звуковий  файл,  або -відкрити відеофайл тощо. Після вибору кнопки потрібно вказати на слайді місце, де вона буде розташована, та у вікні Настройка дії уточнити параметри, якщо це потрібно.  Через те що управляючою кнопкою є графічний об’єкт, його вигляд можна змінювати за допомогою інструментів панелі Малювання. Наприклад, управляючі кнопки можуть виглядати так:

Щоб організувати гіперпосилання, необхідно:
- виділити об'єкт, за яким буде закріплено гіперпосилання (на­приклад фрагмент тексту (слово) або автофігура);
- виконати команду Вставка/ Гиперссылка або на панелі інструментів вибрати кнопку Добавление Гиперссылки;
- вибрати потрібний тип гіперпосилання та необхідні парамет­ри (наприклад, ім'я файлу, який потрібно завантажити, чи номер слайда, на який здійснюється перехід).
Порада
Файл, на який здійснюється посилання, бажано помісти­ти в одну папку з файлом презентації. Переміщуючи презен­тацію на інший комп'ютер, 

1 коментар:

  1. вважаю, що в презентаціях повинні бути кнопки керування та гіперссилки. Олена.

    ВідповістиВидалити